Microsoft Imagine X Premium (korábban DreamSpark Premium, illetve MSDN AA), jogtiszta Microsoft szoftverek hallgatóknak és oktatóknak

 

A Microsoft Magyarország Kft. a Miskolci Egyetem Általános Informatikai Tanszéke számára nyújtott szakmai támogatásának köszönhetően a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának oktatói és aktív félévben lévő hallgatói ingyenesen használhatják a Microsoft szoftvereinek nagy részét tanulási, oktatási és kutatási célra. Mivel a passzív/aktív státusz minden félévben változhat, ezért a jogosultságot minden félévben a következő űrlapon igazolni kell:

https://msdnaa.azurewebsites.net/ 

 

A korábban MSDN AA (Microsoft Developer Network Academic Allience) néven futó program 2012-től DreamSpark Premium for Academic Institutions, majd 2016-ban a Microsoft Imagine X Premium nevet kapta.

 

Az MSDN AA létrehozásával a Microsoft célja a fejlesztők Microsoft-technológiákkal való munkájának segítése volt. Az előfizetők hozzáférhetnek a Microsoft csaknem összes termékéhez, valamint a kifejezetten a fejlesztőknek szánt cikkekhez, leírásokhoz, példaprogramokat tartalmazó MSDN Library anyagához. A termékekből elérhetőek a legújabb verziók, SDK-k (szoftverfejlesztő készleteket). A Microsoft Imagine X Premium az MSDN előfizetés kifejezetten felsőoktatási intézmények számára kialakított változata. A Microsoft Imagine X Premium lehetővé teszi, hogy a Microsoft közel összes szoftverét (lényegében az Office irodai szoftvercsomag és a játékok kivételével) a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának oktatói és hallgatói használják oktatási és kutatási célra. Ez nemcsak a kész szoftvereket jelenti, hanem a szoftverfejlesztő készleteket (SDK), információs anyagokat és dokumentációkat is. Magyarországon 2016. márciusában a Campus-szerződés keretében a felsőoktatásban dolgozó oktatók ingyenesen használhatják az Office 365 csomagot is, így ténylegesen elérhetővé válik minden fontosabb Microsoft-termék. A Campus-os szoftverek csak az oktatók munkahelyi és otthoni számítógépeiken használhatók. A Microsoft Imagine X Premium pedig a Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatói és oktatói által használt számítógépeken is.

Bővebb információk a Microsoft Imagine Premium programról a hozzá tartozó hivatalos Microsoft Imagine Premium oldalon találhatók.

A Miskolci Egyetem Microsoft Imagine Premium oldala: https://me-geik.onthehub.com/